Slagerij, Traiteur de Staatslieden

Slagerij, Traiteur de Staatslieden

​​​​​​​

Ons vlees

Een goed stuk vlees begint met een boer die goed voor zijn dieren zorgt en een leverancier die goed voor het vlees zorgt. Het welzijn van het dier en de kwaliteit van het product staan hierbij voorop. Ons vlees komt van deze boeren en leveranciers en daar zijn wij trots op!


BESTEL IN DE WEBSHOP →

Neem contact met ons op →

​​​​​​​ ​​​​​​​

Lokaal met een verhaal!

rundvlees

Ons assortiment rundvlees is zeer uitgebreid; van een lekker riblap tot een malse kogelbiefstuk. We hebben ook dry-aged rundvlees.

Het vlees komt van de rassen Belgisch wit/blauw, Holsteiner en Iers grablond.

Omdat elk rundvee ras zijn specifieke kenmerken heeft, kiezen wij ervoor om met meerdere rassen te werken. Het Friese Holsteiner ras is mooi gedrongen van formaat en heeft rijk gemarmerd vlees. Subliem om te rijpen!

De runderen worden goed verzorgt door de boeren, ze grazen het grootste gedeelte van het jaar buiten en verblijven in comfortabele stallen met stro. Volgens strenge kwaliteits normen worden de dieren afgemest. Zo weten wij precies hoe onze runderen behandeld worden en kunnen wij jou als klant garanderen dat je alleen het allerbeste op het bord krijgt!

Ons assortiment rundvlees is zeer uitgebreid; van een lekkere sucadelap tot een zeer malse kogelbiefstuk of mooi gerijpte ribeye.

Afbeelding


Afbeelding

varkensvlees

Hollands

Wij verkopen duurzaam varkensvlees van Hollandse bodem. Het varkensvlees heeft een randje vet en een lichte marmering , dat geeft een (h)eerlijke smaak aan het vlees. De smaak van weleer! Het vlees draagt het KDV-keurmerk en is vrij van overmatig antibiotica-gebruik. KDV staat voor Keten Duurzaam Varkensvlees. Dit is een samenwerkingsverband tussen de boer, slachterij, grossier en slager en garandeert dat het vlees op de meest veilige manier tot stand is gekomen door het volgen en bewaken van het gehele productieproces.


Ibérico

Het Iberisch varken is uniek in zijn soort en groeit op een even unieke wijze op in Spanje. Het varken profiteert van de eigenschappen van zowel het Spaanse klimaat als de Spaanse omgeving.

De genetische eigenschappen van het Iberische varken maken dat het vlees een hoog percentage aan enkelvoudig (omega 9) en meervoudig (omega 3 en 6) onverzadigde vetzuren bevat. Deze vetzuren zijn essentieel voor een gezond bestaan van de mens en hebben een positief effect op het verlagen van het  cholesterolgehalte. De leeftijd van het dier (14-18mnd) zorgt ervoor dat het vlees meer ijzer, een hoger zinkgehalte en veel vitamines B en E bevat.

Doordat de dieren zich uitsluitend tegoed doen aan wat de natuur te bieden heeft,zoals eiwitrijke bellota eikels, aromatisch gras en kruiden ontstaat hierdoor de marmering in het vlees (intramusculair vet) en een sublieme nootachtige volle smaak.

Een ware delicatesse!

kippenvlees

Kipvlees is een verrassend veelzijdig stuk vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!

Wij snijden al het kippenvlees zelf vers uit waardoor wij kwaliteit kunnen garanderen. 

Afbeelding

Blije Ilperkip

Blije Ilperkip wordt grootgebracht onder goede omstandigheden en groeit langzamer. Ze leven in een stal met strobalen, schuilplekken en stofbaden. Ilperkip geniet van 25% overdekte uitloop. De uitloop biedt buitenlucht en zonlicht en zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme.

Scharrelkippen hebben de hele dag schoon drinkwater krijgen elke dag 100% plantaardig voer, dat voor meer dan 70% uit granen bestaat. De kippen zijn van een robuuster ras. Dat maakt de smaak van scharrelkip echt onderscheidend: steviger én voller.


DE POLDERHOEN, BIOLOGISCHE KIP

Je proeft de fijne smaak van weleer. De kuikens van de Biologische Polderhoen worden grootgebracht in Nederland (Flevopolder) met speciaal biologisch voer, rijk aan kruiden en granen. De dieren hebben de ruimte om rond te scharrelen en groeien op in hun eigen tempo. De kuikens worden groot in hun natuurlijke leefomgeving.

Daarom hebben deze polderhoenders stevig vlees en een ouderwets fijne smaak.


lamsvlees

Op verzoek is al ons lamsvlees naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.

Vanaf het voorjaar verkopen wij jong lamsvlees van Noord-Hollandse weilanden. De Hollandse lammeren staan bekend om hun verfijnde smaak. Daarbij verkopen wij ook Nieuw-Zeelands lamsvlees. Het lamsvlees uit Nieuw-Zeeland kenmerkt zich door een volle smaak en constante kwaliteit. Deze lammeren hebben alle vrijheid om te grazen van smaakvol gras op de uitgestrekte vlaktes.

Afbeelding


kalfsvlees

Bij ons vind je kalfsvlees uit de regio. De kalveren groeien op in hun natuurlijke omgeving en zijn vrij van groeibevorderende middelen. Dit resulteert in mals en smaakvol vlees met een mooie roze kleur. Wist je dat kalfsvlees belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals vitamine B, D, ijzer en eiwitten?

Op verzoek is al ons kalfsvlees naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.

Afbeelding

Kalfsborst
KALFSENTRECÔTE
KALFSFRICANDEAU
KALFSGEHAKT
KALFSHAAS
KALFSKARBONADE
KALFSLAPJES MAGER
KALFSLEVER
KALFSOESTERS
KALFSRIB-EYE
KALFSRIBLAPJES
KALFSRIBSTUK
kalfsrollade gegrild
KALFSSCHENKEL (OOK VOOR OSSO BUCO)
KALFSSCHNITZELS
KALFS T-BONE

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.